Coral

apartments & restaurant
Lichnos Parga

Η Πάργα

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ. και έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους. Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους. Η Πάργα τους Καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Νεκρομαντείο Αχέροντα

Το αρχαίο Νεκρομαντείο βρίσκεται στο Μεσοπόταμο Πρεβέζης και απέχει 20 περίπου χλμ από την Πάργα. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.

Ζάλογγο

Το Ζάλογγο, ή Ζάλογκο, είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας,πάνω από το χωρίο Καμαρίνα, και ανήκει στην οροσειρά των Κασωπαίων της Ηπείρου.

Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλούμενο Χορό του Ζαλόγγου.

Coral

Κάστρο της Πάργας

Το Κάστρο της Πάργας βρίσκεται πάνω σ’ έναν λόφο ακρωτήριο, στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Η ανάγκη για προστασία της πόλης από τους επιδρομείς της θάλασσας, ώθησε τους εκάστοτε κατακτητές να κατασκευάσουν οχυρώσεις στο σημείο αυτό.

Το κάστρο είναι προσβάσιμο από τα στενά δρομάκια και σκαλοπατάκια που οδηγούν σε αυτό από το λιμάνι. Εντός του λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ένα καφέ-αναψυκτήριο, ενώ στα δύο κτίρια που έχουν ανακατασκευαστεί, συχνά φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις.

Ποταμός Αχέροντας - Πηγές

Προτείνεται  ανεπιφύλακτα για πεζοπορία ή για μπάνιο στα κρυστάλλινα παγωμένα νερά του ή βόλτα με βάρκα στις εκβολές του ποταμού όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μια περιοχή με ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, όρμους με αμμολιθικούς σχηματισμούς και κυρίως τα παράκτια οικοσυστήματα όπου ενδιαιτούν πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων και φυτών.

Κάστρο του Αλή Πασά

Το Κάστρο του Αλή Πασά βρίσκεται σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά, 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας. Πρόκειται για ένα ογκώδες και επιβλητικό κτίριο, που χτίστηκε το 1814, με στόχο να αποτελέσει το ορμητήριο του Αλή Πασά κατά την πολιορκία της Πάργας. Τις νύχτες το κάστρο φωτίζεται, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Παξοί - Αντίπαξοι

Οι Παξοί, βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και 12 μιλίων από την Πάργα. Στους Παξούς κυριαρχούν οι ελαιώνες και στους Αντίπαξους οι Αμπελώνες οι οποίοι παράγουν το περίφημο μαύρο κρασί, ενώ οι Αντίπαξοι είναι επίσης γνωστοί για τις εξωτικές παραλίες.

Το Μαντείο της Δωδώνης

Η πανάρχαια Δωδώνη ήταν το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο των Πελασγών της προϊστορικής εποχής.

Το ιερό Μαντείο είναι το αρχαιότερο και αγαπητότερο στους θεούς, αφού ο ίδιος ο Δίας το όρισε δικό του Μαντείο, πανέντιμο στους ανθρώπους.

Παραλία & Εκκλησία του Αϊ Σώστη

Σε απόσταση 7χλμ από την Πάργα ή 20 λεπτών με το καραβάκι βρίσκεται η παραλία του Αϊ Σώστη. Ερημική και πανέμορφη με τουρκουάζ νερά και γραφικούς βράχους σε περίεργους σχηματισμούς.

Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι του Αϊ Σώστη, μια από τις πιο ιδιόρρυθμες εκκλησίες της πατρίδας μας.

Αποδράστε αυτό το καλοκαίρι

Είμαστε πάντα δίπλα σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με εκδρομές, τα αξιοθέατα της περιοχής και τις καλύτερες επιλογές για να είναι οι διακοπές σας το δυνατόν καλύτερες!

+30.26840.32068, 26840.31612, 69723.12506
EnglishFrenchGermanGreekHebrewItalianSwedish